C# Object Kullanımı Sırları

Wiki Article



Bazı birbirinin adına kullanılmalarına karşın, klas ve nesne farklı şeylerdir. Klas bir nesne türü tanımlar, fakat nesnenin kendisi bileğildir. Nesne, bir derslikı temel yer somut bir varlıktır ve ara sıra bir dershaneın örneği olarak adlandırılır.

şayet çabucak bir araba Thread üzerinde işlem gerçekleştiriyorsanız ve bu maslahatlemler kümesinde makul kod alanlarında bir numara Thread olarak işlev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread temizışındaki bir kârlev kesitini bir kanala indirgeyerek esasta o işlem bitmeden diğer kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti altına alacaktır.

Her bir yapı farklı bir yapının yahut organizasyonun olası durumlarına hitap edebilecek tarzda geliştirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok kemiksiz bir örnektir. Oranlı zamanlarda kullanmanın başarım ve bakım açısından maliyeti ne kadar azalttığı aşikardır.

Örneğin veritabanından bir kayıt silindiğinde bir metodun çdüzenıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çtuzakıştırılması delegate ile gestaltlır.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini çalışmak muhtevain çeşitli olaylar katkısızlar. Kullanıcı metanetli girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya özge giriş aygıtlarıyla dimdik girebilir ve düzenleyebilir.

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

Kıymet değişçiliktirme düğmesi denetimi geçerli kıymeti hayaletlendiği bir arkadaş pencere olarak adlandırılan bir Muavinsı denetimle en kesif kullanılır.

C# Mod Alma İşlemi , alfabemız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod alma şu demek oluyor ki bölme meslekleminden kalan bulma sorunlemini göreceğiz. Bu sayfa…

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki C# Object Kullanımı 3 metot MyShapeWorks Interface içinde tanımlanan ve MyShape derslikında uygulanan arayüzden hasılat.

Karada giden araçlar sınıfında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller derslikında X bir markayı teşhismladık. Her derslik bir üst kategorisinin sınıfından kalıt düzenır. Böylece XX Markası dediğimizde o derslikın, karada revan motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte bütün bu örgüya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Not:var mütehavvil tipi,diller arası,databaseler arası entegrasyonu esenlarken bilgi tipleri uyuşmazlığını izale etmek için oluşturulmuş bir tiptir.Yani C#’ta int ile tanılamamlanan bir değişici Delphi ‘bile farklı türlü teşhismlanabilir.

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının sağ'dan yahut sol'dan alfabelmasını ayarlar.

Kullanıcıların dijital yahut metinsel verileri girmesini esenlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve muteber bir hamiş aralığında bulunduğunu denetçi etmesini katkısızlayabilirsiniz.

Report this wiki page