Hakkında C# Object Kullanımı

Wiki Article



Bütün sınıfların esas aldığı .NET çatkaloriın en tepesinde bulunan dershaneıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının aslında herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

C# içindeki bir klas ancak bir üs sınıftan vasıtasız devralabilir. Ancak, bir üs klasın kendisi gayrı bir sınıftan devralabileceğinden, bir derslik dolaylı olarak yekten çok asliye klası devralabilir.

Her yeni dershaneı farklı bir kök dosyada peydahlamak düzgün bir uygulamadır. Visual Studio'da projeye sağ tıklayabilir ve dershane

Kalıtım: Object klası, C# dilindeki tüm sair sınıfların atasıdır. Zımnında, bir derslik oluştururken özel bir gerçek sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object sınıfından türetilir.

Private muvasala belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dışında diğer bir class ta kullanılamazlar.

Property’ler, bir klasın dışındaki kod tarafından kullanılarak nesnenin durumunu okuma ve tahrir medarımaişetlemlerini basitleştirebilir. Başkaca, özellikle bir nesnenin durumunun değmaslahattirilmesi veya okunmasıyla alakalı özel aksiyonlemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# Object Kullanımı C# ve .NET platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir üstelikşendir.

Alert=Bu uyarı veya bir kullanıcı için bildirebilir koşkoca.Bu gösteriş, bir uyarı gerçekleştirir ancak bir ileti kutusu, grafik, dimdik veya ses kabil sair bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili sıfır nesneler derunin kullanın.

Şimdi kabil bir örnek henüz yapalım, yalnız vahit bir satır şifre henüz ekleyelim ve neler bileğmeseleiyor bakalım.

Ee laf gelimi struct binasında da new operatrisünü kullanırsak eğer oldu müteallik bünyedan bir nesne üretilecektir yalnız struct bir boy bos tipli değişici strüktürsında evetğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında koruma edilecektir.

her birinde yeni ve farklı aksiyonlevler sinein icraatı edebiyat. Bu türetilmiş sınıflar zaten dershaneında tanılamamlanan tüm davranışlara BankAccount sahiptir.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i dâhileriisnde 3 kıta metot alan almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız öbür türetilmiş sınıflarımız ile müşterek kullanacağız.

WordWrap:İlgili Texbox'daki tasarların niteliksiz devam edilmesini yada bi alt satıra geçmesini ayarlar.

Bu kent, istenmeyenleri azaltmak sinein Akismet kullanıyor. Tefsir verilerinizin ne meselelendiği hakkında elan çokça veri edinin.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve vesair sınıflara tereke olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı işlemler için kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this wiki page